Siirry pääsisältöön

Vapun 2024 rientoja Nallet-ryhmässä

Nalleilla vapussa riitti vauhtia ja vipinää. Pidimme ryhmässämme oman "vappudiskon". Tarjolla oli tanssia, vappupalloja ja lopuksi myös simaa sekä munkkeja. Siinä olikin ihmettelemistä kun päiväunien jälkeen aikuisilla oli hassut vaatteet, musiikki soi ja ensimmäisenä sai valikoida itselleen oman ilmapallon.


Palloja oli monen värisiä, oli jännittävää kun sai itse valita itselleen mieleisen ilmapallon. Palloa oli kiva heilutella narusta ja pidellä kädessä. Pari palloa pääsi poksahtamaan ja se vähän säikäytti, mutta säikähdyksestä toivuttiin nopeasti kun sai jo uuden pallon käsiinsä.


Asuja löytyi lapsille päiväkodin rekvisiitasta. Tansseissa näkyikin monta vilkasta pupua, karhua ja sutta hyppelehtimässä musiikin tahtiin kaikkien ilmapallojen keskellä. Aikuisten päät meinasivat olla aivan pyörällä, kun meno oli vauhdikasta.


Välillä ihmeteltiin ja kokeiltiin myös kavereidenkin palloja ja sattuipa yhdellä kaverilla olemaan vappuhuiskakin! Ilmapallojen heiluttelu muuttui ajoittain tanssimista kiinnostavammaksi, joten välillä tanssilattian valtasikin heiluvien ilmapallojen meri. 


Välillä vauhdin hurmasta oli pysähdyttävä ihmettelemään milloin mitäkin, välillä aikuisten asuja, sitten puhelinta josta kuului musiikkia, kohta kaverin ilmapalloa ja lopuksi vielä hetkeksi mennä aikuisen syliinkin vähän huilailemaan. Vappujuhlissa oli kyllä tosi hauskaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyskuun touhuja Nallet-ryhmässä

Nallet-ryhmän syksy on käynnistynyt pikkuhiljaa, kun viimeisemmätkin tulokkaat on saatu ryhmään. "Vanhat " nallelaiset ovat ottaneet uudet tulokkaat hyvin vastaan; syliäkin on riittänyt kaikille halukkaille. Varhaiskasvatuksen teemana tänä toimintakautena on metsä. Me nallelaiset toteutamme aihetta varmaan vähän soveltaenkin, mutta aloitimme kuitenkin metsän ja puutarhan marjasadosta.  Väritimme erilaisia marjoja värikynillä, joiden jälki jäi kyllä vähän himmeäksi. Marjasta otetun kuvan mukaan valitsimme marjan oikean värin ja aikuinen neuvoi vielä oikeaa kynäotetta, mikä olikin joillakin lapsilla jo osittain hallussa.  Nallelaisilla olisi hyvä olla paksummat ja paremmin väriä tuottavat kynät, mikä innostaisi ehkä  vielä enemmän väritystehtäviin. Lapset katselevat mielellään kirjoja ja useimmat tuovat niitä myös aikuiselle luettavaksi. Syli on paras paikka kirjan kuunteluun ja keskittymiseen. Monesti kirjaa tulevat kuuntelemaan useampikin lapsi ja aikuinen mielellään nappaa v

Lokakuun touhuja Nallet-ryhmässä

Uudet pöytäpuuhat innostavat. Syksyiseen teemaan sopivasti siileille on hauska pistellä piikkejä, mikä harjaannuttaakin sorminäppäryyttä. Joskus siili saa kaikki piikit ja toisinaan se jää vähän kaljuksi. Onneksi näiden siilien piikit eivät ole teräviä! Syntymäpäiville on aina hauska osallistua. Yhden kaverin syntymäpäiviä vietettiin perinteisin menoin tekokynttilän sytytyksellä, paljon onnea vaan-laululla sekä synttärisankarin valitsemalla toivelaululla. Synttärisankari halusi laulaa kolme varista-laulun. Ajeluleikki-teema onkin mielenkiintoinen ja innostava. Lukuhetken kirjaksi valikoitui traktorista kertova kirja. Opettavainen kirja pysäyttikin paikoilleen, kun kirjassa kerrottiin, mitä osia traktorissa on ja mitä kaikkea traktorilla voi tehdä pellon muokkauksessa. Mukavaa oli myös päästä osoittelemaan ja kertomaan omia huomioita kirjasta. Mopoillessa saa ollakin tarkkana, kun on monta mopoilijaa liikenteessä. Eteisessä on hyvin tilaa ajelemiseen, mutta muutamaa liikennesääntöä täyt

Marraskuun touhuja nalleilla

MARRASKUUSSA ON NALLEILLA PUUHASTELTU MONENLAISTA  MUKAVAA JA INNOKAITA OVAT LAPSET OLLEET.  KUVAT KERTONEVAT ENEMMÄN. Nallet-ryhmässä moni lapsi on jo kiinnostunut numeroista ja niitähän  löytyy vaikka...autonrenkaista. ...mihin on mukava välillä istahtaa seuraamaan kavereiden puuhia. Synttärisankari valmiina odottamassa synttäreiden viettoa. " Pienen kynttilän   (led-valolla) sytytän...iloksi "nallelle" ja "Paljon onnea vaan "  - laulut lauletaan yhdessä, ja sen jälkeen aikuinen lukee  kortin  ja tutkitaan kortin sisältöä. Kavereille annetaan myös mahdollisuus nähdä kortissa olevat kuvat.    Synttärisankari löytää seinältä mahdollisen toivelaulun ja täällä kertaa se olikin bussilaulu, minkä kaikki nallelaiset osaavat. Juhlan sankaria tässä odotellaan, kukin hienosti omalla penkkipaikallaan. Idamaria opiskelutyönään selvitti ryhmässä mieleisimmän toiminnan tai leikin ja sepä olikin yllätys, yllätys, auto-ja mopoiluleikit !!  Hienosti pysyivät autot rakennetuil