Siirry pääsisältöön

Nallet-ryhmän huhtikuu



Huhtikuu oli ulkoilun kannalta hyvin moninainen; välillä leikittiin hiekalla, sitten lumella, sitten taas kuralla ja sitten hiekalla, mutta ulkona on hyvin viihdytty ja välillä saakin kavereiden kanssa neuvotella toden teolla sisälle lähtemisestä. 


2-vuotias päivänsankari on Pipsa-possu fani. Ennen kortissa olevan runon lukemista, lauletaan yhdessä seisaaltaan " Paljon onnea vaan..." ja sytytetään patterilla toimiva kynttilä laululla "Pienen kynttilän sytytän, sytytän, sytytän, pienen kynttilän sytytän, iloksi...".


Synttärikortin runoa kuunnellaan hiljakseen ja sen jälkeen sankari kiertää esittelemässä korttia kavereilleen.



Synttärisankari valitsi toivelaulukseen I-hah-haa - laulun, jonka tahdissa jokainen sai vuorollaan ratsastaa keppihevosella. Sankari oli kohtelias ja ratsasti itse viimeisenä.


Idamarian musiikkihetkellä sai soittaa mieleistään soitinta musiikin mukaan. Erilaiset marakassit ja rytmimunat ovat mieleisimpiä soittimia. Hienosti tässä orkesterin soittajat istuvat paikallaan ja odottavat lupaa soittamiselle. 


Aurinko sulatteli lunta ja saimme suuret lätäköt pihalle, mikä veti tietenkin nallelaisia puoleensa. Tässä touhussa on hyvä olla ehjät kuravaatteet.


Vesilätäkössä on mukava istuskella...


..tai lumikolalla puskea vettä...


...tai täyttää vedellä kastelukannuja ja kupposia...


...tai laittaa vesiliikenteeseen kulkemaan tavaraa...


...tai soudella ihan itsekin veneellä...


Pihalla olevat renkaat kutsuvat lapsia usein leikkimään ja liikkumaan. Lasten kanssa on sovittu, että renkaita saa turvallisuus syistä pinota vain kaksi päällekkäin, jos haluaa tehdä pesän tms.


Pienenä välipalatehtävänä voi koota muotoja ja samalla opetella värejä ja muotoja. Tätä on mukava tehdä useammankin kerran ja silti se on yhtä kiinnostava.


Ja taas me juhlitaan !!


Tämä päivänsankari valitsikin harvoin lauletun ja leikityn Juoksee metsähiiroset-laululeikin. 


Leppoisasti sujuu näiden kavereiden junarata-leikki. Mitähän mahtavat pojat tässä mietiskellä ? Pitäisiköhän junarataa kuitenkin vielä rakentaa lisää   ?


Nallet-ryhmän ensimmäinen kolmevuotias vietti synttäreitään . Toiveena oli traktorikortti ja sen hän myös sai. 


Kortissa oli synttärisankarille runo, joka oli hänen lähipiiristään kertova. Kainalossa aamulla paketista saatu pehmolelu, mikä kulki pitkin päivää leikeissä mukana.



Synttärisankarin toivelaulua ei löytynytkään seinällä olevista laulukuvista vaan täytyikin  ottaa esille tabletti, josta youtubesta löytyi toivottu kaivurilaulu.


Yhdessä kavereiden kanssa on mukava kuunnella ja katsella. 


Lumien sulettua kieriminen rinnettä alas oli naurujen tahdissa mukavaa puuhaa ja lisäksi hyvää liikuntaa, kun piti tietenkin kömpiä rinne myös ylöspäin.


Tämä kaivurin kuljettaja on varustautunut hyvin aurinkoiseen kevätsäähän aurinkolasein ja sittenpä voikin keskittyä tärkeisiin kurahommiin, varsinkin kun vaatetuskin on aivan kohdallaan.


...ja sitten kun on kaivuuhommat tehty, voikin lähteä harjoittelemaan rengaskeinussa keinumista. Tässä vaiheessa keinuminen ei itsenäisesti ihan vielä onnistu, mutta voi harjoitella renkaassa istumista ja käsillä kiinnipitämistä.


Keinuminen ylipäänsä on Nallet-ryhmässä hyvin suosittua. Isommat alkavat jo kokeilla lauta-ja rengaskeinuakin. Hämähäkki-keinu on monesti tupattu täyteen ja siellä sopuisasti istuvat "nallet" ja "karhut" vierekkäin.


Pikkuhiljaa nallelaiset harjoittelevat jo jonon tekemistä; hetken se kestää suorassa ja sitten alkaakin tulla mutkia jonoon. Mutta hienosti meni muutaman harjoittelukerran jälkeen. 

  
Idamarian opiskelussa oli näyttönä tanssi tuokio ja  mukavan luovasti lapset siihen osallistuivat. 


Ulkoiluun pukeminen voi näyttää välillä tältä eli hauskaa hassuttelua, kun kurarukkaset ovatkin sujahtaneet jalkoihin. 


Salaisia puuhia on aloitettu jo hyvissä ajoin ; liimaaminen kiehtoo aina lapsia ja liimalasta on jo tuttu työväline.


Jokaiselle nallelaiselle on varattu oma leikekirja, mihin liimataan liimapuikolla aikuisen leikkaamia kuvia. Nyt ei pelkkä liimaaminen enää riittänytkään, vaan tämä kaveri halusikin sakset ...


... ja kyllähän niillä  hapsuja hän sai leikattua, vaikka tyyli näyttikin vielä vähän kaipaavan harjoittelua.


Väritystehtäväkuvan jokainen sai itse valita. Kuvat ovat nallelaisille selkeitä ja yksinkertaisia ja eläinaiheet usein ovat mieleisimpiä valintoja. Vaikka väritettävän  kuvan ääriviivat jäivätkin vähän piiloon, on värittäjä valinnut mehiläiselle aivan oikeat värit. 
























































































 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyskuun touhuja Nallet-ryhmässä

Nallet-ryhmän syksy on käynnistynyt pikkuhiljaa, kun viimeisemmätkin tulokkaat on saatu ryhmään. "Vanhat " nallelaiset ovat ottaneet uudet tulokkaat hyvin vastaan; syliäkin on riittänyt kaikille halukkaille. Varhaiskasvatuksen teemana tänä toimintakautena on metsä. Me nallelaiset toteutamme aihetta varmaan vähän soveltaenkin, mutta aloitimme kuitenkin metsän ja puutarhan marjasadosta.  Väritimme erilaisia marjoja värikynillä, joiden jälki jäi kyllä vähän himmeäksi. Marjasta otetun kuvan mukaan valitsimme marjan oikean värin ja aikuinen neuvoi vielä oikeaa kynäotetta, mikä olikin joillakin lapsilla jo osittain hallussa.  Nallelaisilla olisi hyvä olla paksummat ja paremmin väriä tuottavat kynät, mikä innostaisi ehkä  vielä enemmän väritystehtäviin. Lapset katselevat mielellään kirjoja ja useimmat tuovat niitä myös aikuiselle luettavaksi. Syli on paras paikka kirjan kuunteluun ja keskittymiseen. Monesti kirjaa tulevat kuuntelemaan useampikin lapsi ja aikuinen mielellään nappaa v

Lokakuun touhuja Nallet-ryhmässä

Uudet pöytäpuuhat innostavat. Syksyiseen teemaan sopivasti siileille on hauska pistellä piikkejä, mikä harjaannuttaakin sorminäppäryyttä. Joskus siili saa kaikki piikit ja toisinaan se jää vähän kaljuksi. Onneksi näiden siilien piikit eivät ole teräviä! Syntymäpäiville on aina hauska osallistua. Yhden kaverin syntymäpäiviä vietettiin perinteisin menoin tekokynttilän sytytyksellä, paljon onnea vaan-laululla sekä synttärisankarin valitsemalla toivelaululla. Synttärisankari halusi laulaa kolme varista-laulun. Ajeluleikki-teema onkin mielenkiintoinen ja innostava. Lukuhetken kirjaksi valikoitui traktorista kertova kirja. Opettavainen kirja pysäyttikin paikoilleen, kun kirjassa kerrottiin, mitä osia traktorissa on ja mitä kaikkea traktorilla voi tehdä pellon muokkauksessa. Mukavaa oli myös päästä osoittelemaan ja kertomaan omia huomioita kirjasta. Mopoillessa saa ollakin tarkkana, kun on monta mopoilijaa liikenteessä. Eteisessä on hyvin tilaa ajelemiseen, mutta muutamaa liikennesääntöä täyt

Marraskuun touhuja nalleilla

MARRASKUUSSA ON NALLEILLA PUUHASTELTU MONENLAISTA  MUKAVAA JA INNOKAITA OVAT LAPSET OLLEET.  KUVAT KERTONEVAT ENEMMÄN. Nallet-ryhmässä moni lapsi on jo kiinnostunut numeroista ja niitähän  löytyy vaikka...autonrenkaista. ...mihin on mukava välillä istahtaa seuraamaan kavereiden puuhia. Synttärisankari valmiina odottamassa synttäreiden viettoa. " Pienen kynttilän   (led-valolla) sytytän...iloksi "nallelle" ja "Paljon onnea vaan "  - laulut lauletaan yhdessä, ja sen jälkeen aikuinen lukee  kortin  ja tutkitaan kortin sisältöä. Kavereille annetaan myös mahdollisuus nähdä kortissa olevat kuvat.    Synttärisankari löytää seinältä mahdollisen toivelaulun ja täällä kertaa se olikin bussilaulu, minkä kaikki nallelaiset osaavat. Juhlan sankaria tässä odotellaan, kukin hienosti omalla penkkipaikallaan. Idamaria opiskelutyönään selvitti ryhmässä mieleisimmän toiminnan tai leikin ja sepä olikin yllätys, yllätys, auto-ja mopoiluleikit !!  Hienosti pysyivät autot rakennetuil