Siirry pääsisältöön






Helmikuun musiikkikuviot  aloitettiin Mesikämmenessä Karhujen ja Nallejen yhteisellä discolla, jossa Dj:nä toimi Karhut-ryhmän Lasse. Tällä kertaa tanssittavia kappaleita olivat mm. Vauhti kiihtyy, Pöllö rock, Nakit ja muusi, Viisi pientä ankaa, Cha cha cha. Kun Lasse kysyi lopuksi lapsilta toiveita, kuului hiljainen toive  "Tuiki, tuiki tähtönen ."


Tunnelmavalaistusta saatiin disco-pallon avulla. Joku lapsista pääsi heti rytmiin mukaan, mutta toiset katselivat ensin, että mikähän tässä on homman nimi. Kaikki kyllä tiesivät mikä on homman nimi sitten, kun pääsivät tanssin lomassa tarjoilupöytään poppareiden ja mehun houkuttelemina.


Onneksi haravia ei oltu" ehditty" laittaa kesäteloille, sillä eräs nallelainen oli sitä mieltä,  että harava on oivallinen työkalu lumitöihin !!


Lumiukko- askartelussa harjoittelimme sekä liimapuikolla että erikeeperillä liimaamista..


..ja kyllähän niitä valmiita töitä saatiin seinälle melkoinen joukko.


Keskittyminen pienillä on vielä haasteellista, mutta apuna voi käyttää time - timeria. 10 minuuttia on sopiva väritysaika kestoltaan. Värittäjä näkee ja kuuleekin milloin aika on täynnä: punainen osio häviää ja samalla kuuluu merkki piippaus, jolloin saa luvan lopettaa. 


Pakkaspäivänä sisällä liikkuminen saattaa jäädä vähäisemmäksi kuin normaalisti. Tramboliinilla  pomppiminen on tasapainon vuoksi vielä pienemmille haasteellista, mutta aikuisen avustuksella mukava liikkumismuoto.




Kauppaleikissä tarvittiin kauppiaalle tietenkin kassakone, johon voi naputella ostoksen hinnan. Kassakoneesta kuuluu mukava kilahdus, kun kassa avautuu.


Täytyyhän sitä rahaa olla asiakkailla ruokaostoksia varten ja niitähän sitten tehtiinkin jokaiselle.


Ostokset on tehty ja aika siirtyä kassalle. Ostoskorissa näyttää olevan hyvin terveellisiä ruokia : ovatkohan olleet kauppiaalla tarjouksessa??


Erittäin hyvä asiakaspalvelu kauppiaalla, kun hoitaa asiakkaan vauvaa hänen hoitaessaan ostoksia. 


Uudet 2-3-4-palan palapelit ovat olleet mukavasti lasten käytössä. Joillekin taitureista näitten kokoaminen sujui helposti, mutta aikuisen avulla koottuna  kaikki innokkaat saivat itselleen tunteen onnistumisesta ja osaamisesta.


Kaikki synttärisankarit ovat nyt nalle-kortin jo saaneet. Seuraava sankari maaliskuussa saakin itse toivoa, minkälaisen kortin synttäreillä haluaa. 


Uudet vauvanhoitotarvikkeet laitettiin heti käyttöön. Nuket puettiin ulkoilua varten ja sitten vietiin rattailla ulkoilemaan. Sen jälkeen syötettiin vauvat tuttipullolla tai lusikalla ja laitettiin päiväunille...
 

...hyvin näyttää vauvoille uni maistuvan.



Ystävänpäivänä 14.2 Nallet-ryhmäläisillä oli lauluhetki, jossa leikittiin ja loruiltiin  ystävänpäivään liittyen. 


Jokainen nallelainen sai nostaa laulupussista sydämen, mihin oli kirjoitettu laululeikin nimi tai runo.


"Kierrän kuljen näin, mis on mun ystäväin. Mä liinan hälle levitän ja poskeansa silitän, sä oot mun ystäväin ".  Innokkaasti jokainen osallistui leikkiin ja annettiin kaverin silittää omaa poskea. 


"Ystäväni tuttavani rati,riti,ralla, sinun kanssas pyörimässä, rati,riti ralla ". Olipas kiva seurata nallelaisten leikkiä, kun pareittain tai kolmisin pyörittiin piirissä ja käsistä pidettiin tiukasti kaverin kanssa. 


Hyvin jaksoivat ryhmässä leikkiä ja kuunnella loruja, vaikka  ruoka-aika oli jo ihan lähellä. Ystävyys-leikit olivatkin useammalle niin mieleisiä, että ruokailuun lähdettäessäkin otettiin kaveria kädestä kiinni ja mentiin yhdessä ruokapöytään.


Lasse on melkoinen kitara-taituri ja laulujen lomassa saivat lapsetkin käydä kokeilemassa kuinkas ne kitarankielet soivat.




Vessapasseihin on hyvin saatu kerättyä tarroja, joillekin vähän enemmän ja joillekin vähemmän. Vessassa kävijä ei kyllä koskaan unohda pyytää tarraa omaan passiinsa.


Harjoittelimme saksien käyttöä muovisaksilla...


....tyylejä näyttää olevan vielä hyvin erilaisia !!


Mutta liimattavaakin saatiin, kun otettiin repiminen vähän avuksi.


Perjantaina järjestettiin buffet-pöytä välipalalla ja sieltä haettiin ahkerasti evästä, kun sai itse valita.


Tämä herra tykkäsi kurkusta ja taisikin ihan itse tyhjentää melkein koko kupillisen


Nallet-ryhmässä  yksi lapsista oli kirjastoautosta lainannut Ryhmä-Hau- videon. Sen katseluun tarvittiin tietenkin televisio, mikä sitten tietenkin kannettiin omaan tilaan. Ihan pienimmät eivät juurikaan jaksaneet videota katsella, mutta isommat parkkeerasivat joksikin aikaa itsensä tiiviisti tv: n äärelle. 


















 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syyskuun touhuja Nallet-ryhmässä

Nallet-ryhmän syksy on käynnistynyt pikkuhiljaa, kun viimeisemmätkin tulokkaat on saatu ryhmään. "Vanhat " nallelaiset ovat ottaneet uudet tulokkaat hyvin vastaan; syliäkin on riittänyt kaikille halukkaille. Varhaiskasvatuksen teemana tänä toimintakautena on metsä. Me nallelaiset toteutamme aihetta varmaan vähän soveltaenkin, mutta aloitimme kuitenkin metsän ja puutarhan marjasadosta.  Väritimme erilaisia marjoja värikynillä, joiden jälki jäi kyllä vähän himmeäksi. Marjasta otetun kuvan mukaan valitsimme marjan oikean värin ja aikuinen neuvoi vielä oikeaa kynäotetta, mikä olikin joillakin lapsilla jo osittain hallussa.  Nallelaisilla olisi hyvä olla paksummat ja paremmin väriä tuottavat kynät, mikä innostaisi ehkä  vielä enemmän väritystehtäviin. Lapset katselevat mielellään kirjoja ja useimmat tuovat niitä myös aikuiselle luettavaksi. Syli on paras paikka kirjan kuunteluun ja keskittymiseen. Monesti kirjaa tulevat kuuntelemaan useampikin lapsi ja aikuinen mielellään nappaa v

Lokakuun touhuja Nallet-ryhmässä

Uudet pöytäpuuhat innostavat. Syksyiseen teemaan sopivasti siileille on hauska pistellä piikkejä, mikä harjaannuttaakin sorminäppäryyttä. Joskus siili saa kaikki piikit ja toisinaan se jää vähän kaljuksi. Onneksi näiden siilien piikit eivät ole teräviä! Syntymäpäiville on aina hauska osallistua. Yhden kaverin syntymäpäiviä vietettiin perinteisin menoin tekokynttilän sytytyksellä, paljon onnea vaan-laululla sekä synttärisankarin valitsemalla toivelaululla. Synttärisankari halusi laulaa kolme varista-laulun. Ajeluleikki-teema onkin mielenkiintoinen ja innostava. Lukuhetken kirjaksi valikoitui traktorista kertova kirja. Opettavainen kirja pysäyttikin paikoilleen, kun kirjassa kerrottiin, mitä osia traktorissa on ja mitä kaikkea traktorilla voi tehdä pellon muokkauksessa. Mukavaa oli myös päästä osoittelemaan ja kertomaan omia huomioita kirjasta. Mopoillessa saa ollakin tarkkana, kun on monta mopoilijaa liikenteessä. Eteisessä on hyvin tilaa ajelemiseen, mutta muutamaa liikennesääntöä täyt

Marraskuun touhuja nalleilla

MARRASKUUSSA ON NALLEILLA PUUHASTELTU MONENLAISTA  MUKAVAA JA INNOKAITA OVAT LAPSET OLLEET.  KUVAT KERTONEVAT ENEMMÄN. Nallet-ryhmässä moni lapsi on jo kiinnostunut numeroista ja niitähän  löytyy vaikka...autonrenkaista. ...mihin on mukava välillä istahtaa seuraamaan kavereiden puuhia. Synttärisankari valmiina odottamassa synttäreiden viettoa. " Pienen kynttilän   (led-valolla) sytytän...iloksi "nallelle" ja "Paljon onnea vaan "  - laulut lauletaan yhdessä, ja sen jälkeen aikuinen lukee  kortin  ja tutkitaan kortin sisältöä. Kavereille annetaan myös mahdollisuus nähdä kortissa olevat kuvat.    Synttärisankari löytää seinältä mahdollisen toivelaulun ja täällä kertaa se olikin bussilaulu, minkä kaikki nallelaiset osaavat. Juhlan sankaria tässä odotellaan, kukin hienosti omalla penkkipaikallaan. Idamaria opiskelutyönään selvitti ryhmässä mieleisimmän toiminnan tai leikin ja sepä olikin yllätys, yllätys, auto-ja mopoiluleikit !!  Hienosti pysyivät autot rakennetuil